facebook
Binnenkort nieuwe labels aan het tankstation!

Binnenkort nieuwe labels aan het tankstation!

Vanaf 12 oktober zullen de brandstofetiketten in de hele Europese Unie gelijk getrokken worden. Binnenkort zal je dus geen stickers meer zien hangen met het opschrift 'diesel' maar wel 'B7'. 

 

Deze vereenvoudiging zal volgens de FOD Economie veel verwarring vermijden doordat de consumenten overal in de EU dezelfde etiketten zullen zien. Daarnaast maakt het nieuwe systeem het invoeren van nieuwe brandstoffen veel makkelijker.

 

De huidige groene en gele labels zullen dus verdwijnen en vervangen worden door witte etiketten met zwarte belettering. Voor benzines worden de etiketten rond, voor diesel vierkant en LPG wordt een ruit.

 

De nieuwe benamingen zijn:

  • Benzine 98 wordt E5
  • Benzine 95 wordt E10
  • Diesel wordt B7.
  • LPG blijft LPG.

 

De nieuwe namen zullen worden gebruikt in de 28 lidstaten van de EU, net als op IJsland en in Liechtenstein, Noorwegen, Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije.

Nieuwe etikettering brandstof

De nieuwe etiketten zullen worden gebruikt op nieuwe voertuigen (aan de tankdop en in de gebruiksaanwijzing), in de tankstations (op de pomp en het brandstofpistool) en bij de autodealers.

 

Het zal even wennen worden voor we vertrouwd zijn met de nieuwe labels maar gelukkig is er nog een overgangsperiode waarbij we beide labels kunnen zien.

Terug naar overzicht